DIY muur

Bakstenen muur zelf maken

Zelf-maak muur

Maak zelf jouw bakstenen muur!

Droom jij van een bakstenen muur in huis of op kantoor? Ga zelf creatief aan de slag met onze zelf-maak muur! Bestel in onze website jouw favoriete kleur steenstrips en eventuele accessoires en je kunt beginnen!

Het fijne aan StonePress is dat je niet alleen de benodigde materialen ontvangt, maar ook leert hoe je een stenen muur moet maken. Dit doen we aan de hand van een instructievideo en digitaal naslagwerk. We leggen je onze unieke voegmethode uit, waardoor het maken van je muur niet alleen sneller is, maar vooral makkelijker.

LET OP: Na aanschaf van een zelf-maak muur krijg je toegang tot de instructievideo’s.

De voordelen

6 redenen waarom je zelf jouw bakstenen muur wil maken

1. Unieke StonePress plaatsingsmethode

We hebben bij StonePress een unieke methode ontwikkeld die het plaatsen van een stenen muur heel eenvoudig maakt, zelfs voor beginners.

2. Goedkoper om de muur zelf te maken

Kiezen voor onze doe-het-zelf optie is niet alleen gemakkelijk, maar ook voordelig. Je vermijdt de installatiekosten en krijgt toch een professioneel resultaat.

3. Training en uitleg van StonePress

Je krijgt uitgebreide training via instructievideo’s en ontvangt digitale instructies, zodat je vol vertrouwen aan jouw project kunt beginnen.

4. Geen lange wachttijden of levertijden

Onze doe-het-zelf pakketten worden binnen een week verzonden, zodat je snel kunt beginnen met het transformeren van jouw muur.

5. Advies en tips voor jouw project

StonePress biedt persoonlijk advies en ondersteuning voor jouw project, zowel in de showroom als op afstand. Zo helpen we jou om het beste resultaat te bereiken.

6. Leuk om te doen (misschien wel de belangrijkste!)

Zelf een bakstenen muur plaatsen is niet alleen voordelig en eenvoudig, maar vooral ook heel leuk! Na afloop kun je met trots aan iedereen jouw zelfgemaakte muur laten zien.

Onze muren

Ontdek onze baksteenstrips

Onze steenstrips hebben een authentieke uitstaling en zijn geïnspireerd op de panden van wereldsteden. Hierdoor heeft elke muur een andere look.

Muurafwerking

Maak je bakstenen muur compleet

Met de juiste afwerking kun je jouw stenen muur nog mooier maken. Hier heeft StonePress verschillende producten voor, zoals verlichting, betonstuc, betonplinten en hoekstenen. Bekijk al onze producten in de webshop

Lightline

Dit is de perfecte verlichting voor jouw industriële en of oude bakstenen muur. Door middel van power-leds heb je een duurzame en krachtige lichtbron. De lenskap van 45 graden zorgt voor een mooie lichtverdeling over de bakstenen muur. De leds zitten in een zwarte aluminium behuizing die wordt gemonteerd aan de bakstenen muur.

Betonstuc

StonePress heeft ook zijn eigen betonstuc. Naast de bakstenen muren geven ook deze wanden een mooi industrieel karakter aan jouw interieur. De betonstuc is leverbaar in verschillende kleuren. Ook is het mogelijk om de betonstuc over de bakstenen te maken. Neem contact op voor de mogelijkheden voor jouw project.

Betonplint

De betonnen plint maakt het dweilen en stofzuigen makkelijker. Als de vloer en bakstenen muur veel op elkaar lijken qua kleur, breekt de betonnen plint dit mooi. De plint kan schoon worden opgeleverd of in dezelfde stijl van de muur met een oude uitstraling.

Hoekstenen

Wij werken de hoek om met onze eigen StonePress hoekstenen. Deze worden uiteraard geleverd in dezelfde kleur als jouw muur. De muur krijgt door de hoeksteen nog meer een massieve uitstraling. Ook is het erg mooi om ramen en deuren met de hoekstenen af te werken. 

recensies

Klanten over StonePress

Eddie SimonisEddie Simonis
15:17 26 Jan 24
Wij hebben gekozen voor stonepress.Na het zien van de wanden in de showroom waren we overtuigd.We vinden dat je wel handig moet zijn om het zelf te doen.Het zelf doen was een feestje met een fantastisch resultaat, waar we trots op zijn.
Chris KeijzerChris Keijzer
07:12 19 Jan 24
Uiteindelijk toch maar besloten om onze gevel van 5m hoog door Stonepress te laten afwerken. JAM (Jan, Anthony en Martijn) hebben er hun eigen invulling aangegeven met een prachtig eindresultaat. Het was gezellig om deze mannen over de vloer te hebben. Ze hebben ons achtergelaten met een “niet mooi” afgewerkte muur en dat is precies hoe wij het graag zien.
Gewoon VerGewoon Ver
12:40 24 Nov 23
Heel blij met het eindresultaat. Zeker een aanrader. Wij waren zelf niet eens aanwezig. Bij thuiskomst alles aan de kant en schoongemaakt. Met alleen telefonische contact precies zoals we het in ons hoofd hadden. Toppers!
Eva S.Eva S.
15:38 26 Oct 23
Vanuit het Zuiden naar Emmeloord gereden om een kijkje te nemen bij Stonepress, dit was zeker de moeite waard! Heel goed geholpen en een mooie keuze kunnen maken. Inmiddels ook met het knutselen aan de muur begonnen, waar het in het begin niet helemaal lukte bij ons, wel heel erg fijn geholpen door de jongens van dit bedrijf! Wij zijn heel erg te spreken over Stonepress en gaan nu lekker van onze prachtige muur genieten!
Hanna PietekHanna Pietek
13:27 24 Oct 23
Geweldige service, gemakkelijke communicatie, ik ben erg blij met het werk dat de steenpers in mijn appartement heeft gedaan. Sterk aanbevelen.
Anneke HoutmanAnneke Houtman
13:16 21 Aug 23
Dit bedrijf heeft vorige week een prachtige muur gemaakt van baksteen strips in onze monumentale woning. Er werd netjes gewerkt en het eindresultaat is echt geweldig. Heel authentiek en creatief. De verlichting maakt het helemaal af. Echt ontzettend blij met deze eyecatcher in onze woning.
js_loader

Faq

Veelgestelde vragen DIY bakstenen muur

Hoe moeilijk is het om de bakstenen muur zelf te maken?

Dankzij onze unieke methode is het maken van een stenen muur iets wat je eenvoudig zelf kunt doen. Zelfs beginners kunnen met succes een eigen muur plaatsen met de producten en hulp van StonePress.

Wat krijg ik wanneer ik bij jullie bestel?

Wanneer je bij ons besteld wordt het volgende geleverd:

 • Technische ondersteuning in de vorm van een instructievideo
 • Stenen in kratjes per 0.8m2
 • Voegmix in zakjes
 • Kleurstof inclusief harder (harder zit in kleurstof verwerkt)
 • Een stuk kleed of stucloper voor het schoon kunnen vervoeren en/of opslaan van de stenen
 • Handschoenen om de stenen schoon te kunnen verplaatsen
 • Heb je voor de bezorgoptie gekozen, dan wordt jouw bestelling op een pallet geleverd.

Wij leveren niet alleen de producten, maar vooral ook technische ondersteuning in de vorm van een uitlegvideo en een technische beschrijving. Hierin leggen we haarfijn de kneepjes van het vak uit!

Moet het behang er eerst af?

Ja, alle behang moet van de muur verwijderd worden voordat onze muren geplaatst kunnen worden.

Moet de muur eerst gestuukt worden?

De muur hoeft niet eerst gestuukt te worden, tenzij er veel (grote) oneffenheden in de muur zitten. Wel dient de muur geschikt/voorbereid te zijn voor het plaatsen van onze muur.

Op welke ondergrond kan ik mijn muur maken?

Onze muren kunnen bijna op elke ondergrond gemaakt worden, zoals op gestucte muren, gipsplaten, stucplaten, kalkzandsteen of beton. In alle gevallen zal het nodig zijn om een voorstrijk te gebruiken. Welke voorstrijk je moet gebruiken voor jouw type ondergrond, vind je in onze technische instructie video’s. Hier krijg je toegang toe na het aanschaffen van een steenstrip muur.

Onze muren kunnen niet op hout aangebracht worden (in dit geval kunnen er gipsplaten op aangebracht worden waarop onze muur geplaatst kan worden). Twijfel je toch of de muur wel of niet op jouw ondergrond aangebracht kan worden, neem dan gerust contact met ons op.

Welke tools heb ik nodig om de muur zelf te installeren?

Na de aanschaf van de zelf-maak bakstenen muur krijg je toegang tot technische instructievideo’s waarin de benodigde materialen beschreven worden. Al de benodigde materialen zijn bij de bouwmarkt te koop, er is voor het maken van onze muren geen specialistisch gereedschap nodig.

Wat je nodig hebt:

 • Stucloper om de vloer af te dekken;
 • Tape voor het afplakken van o.a. stopcontacten;
 • Mixer of een boormachine met mixkop voor het mixen van de voegmix;
 • Ton of grote emmer voor het aanmaken van de voegmix;
 • Emmer voor het toevoegen van water aan de voegmix;
 • Lijnlaser voor het waterpas werken. Je kunt bijvoorbeeld een lijnlaser huren;
 • Spaan voor het aanbrengen van de voegmix op de muur;
 • Troffel voor het opscheppen van de voegmix op de spaan;
 • Voorstrijk indien nodig, afhankelijk van de ondergrond (zie technische instructievideo’s).

Kan ik de baksteenstrips op elke muur plaatsen?

De volgende ondergronden zijn wel geschikt voor onze baksteenstrips:

 • Gipsplaat
 • Gestucte muur
 • Stenen muur
 • Bouwplaat (die geschikt is voor stucwerk)
 • Tegels (mits correcte voorbehandeling)

De volgende ondergronden zijn niet geschikt voor onze baksteenstrips:

 • Hout
 • Glas
 • Metaal
 • Behang
 • Andere soorten wandbedekking die los kunnen

Moet er al een vloer liggen voordat ik de muur kan plaatsen?

Als je aan het verbouwen bent en nog een vloer moet leggen, raden wij vaak aan om dit eerst de doen. Op deze manier zal onze muur het makkelijkst en mooist aansluiten op je vloer. Komt de vloer toch later, dan kun je hier met het plaatsen van de muur rekening mee houden. Wij kunnen je hierover adviseren. 

Kan je nog iets aan de steenstrip muur ophangen?

Onze muren zelf hebben geen draagkracht, daarom dien je altijd door de steen of voeg heen te boren en de plug te bevestigen in de muur waar onze muur op geplaatst is. Mocht je iets willen ophangen aan de muur, boor dan eerst met een ijzerboor door de steen of voeg. Zodra je door de steen/voeg heen bent, kan je de boor gebruiken die je nodig hebt voor de muur waar je de schroef en/of plug in gaat bevestigen.

Kan de muur ook buiten geplaatst worden?

Nee, onze muren zijn alleen geschikt voor binnen. Heb je toch een stuk muur waarvan je denkt dat deze nat kan worden (bijv. in de keuken of een vochtige ruimte), dan adviseren wij om een waterafstotende/waterdichte sealer te gebruiken.

Hoeveel tijd kost het ongeveer om de muur zelf te plaatsen?

Als je voor het eerst een muur maakt, ben je ongeveer een uur bezig met 2 m2.

Zijn er verschillende muren waaruit ik kan kiezen?

Wij hebben 6 verschillende muren waaruit je kunt kiezen. Wil je liever een andere kleur? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat is de dikte van de muur?

Al onze stenen variëren in dikte. Onze dikste steen is ongeveer 2cm. Hierdoor komt jouw muur nooit te ver de ruimte in, maar creëert het toch een geloofwaardige muur met een mooi reliëf.

Worden de muren behandeld tegen stof en vuil? Kan ik de muur schoonmaken?

Onze muren worden niet behandeld tegen stof en vuil. Wel is het soms aan te raden een waterafstotende sealer te gebruiken als de muur in een natte ruimte/omgeving staat.

De muur is goed schoon te maken, al is dit niet snel nodig. Een zachte borstel is vaak genoeg om hem schoon te maken. Is er iets op geknoeid, neem dan eerst contact met ons op. Wij kunnen je dan advies geven over hoe je de muur het beste kun reinigen. De stenen zijn voorzien van een kleurlaag, welke beschadigd kan raken bij het gebruik van een verkeerd schoonmaakmiddel of een verkeerde manier van schoonmaken.

Wat kost een steenstrip muur van StonePress?

Je kunt het beste een persoonlijke en vrijblijvende offerte aanvragen.

Doen jullie klussen door heel NL?

Wij doen klussen door heel Nederland, hier vragen wij wel reiskosten vergoeding voor. Is de klus ver weg, dan hanteren wij soms een minimaal aantal vierkante meters dat nodig is voor ons om de muur te komen maken. Neem hiervoor gerust contact met ons op. 

Je kunt natuurlijk ook de muur zelf maken!

”Voor muren met karakter”

× Hoe kan ik je helpen?