DIY muur

Bakstenen muur zelf maken

Zelf-maak muur

Maak zelf jouw bakstenen muur!

Droom jij van een bakstenen muur in huis of op kantoor? Ga zelf creatief aan de slag met onze zelf-maak muur! Bestel in onze website jouw favoriete kleur steenstrips en eventuele accessoires en je kunt beginnen!

Het fijne aan StonePress is dat je niet alleen de benodigde materialen ontvangt, maar ook leert hoe je een stenen muur moet maken. Dit doen we aan de hand van een instructievideo en digitaal naslagwerk. We leggen je onze unieke voegmethode uit, waardoor het maken van je muur niet alleen sneller is, maar vooral makkelijker.

LET OP: Na aanschaf van een zelf-maak muur krijg je toegang tot de instructievideo’s.

De voordelen

6 redenen waarom je zelf jouw bakstenen muur wil maken

1. Unieke StonePress plaatsingsmethode

We hebben bij StonePress een unieke methode ontwikkeld die het plaatsen van een stenen muur heel eenvoudig maakt, zelfs voor beginners.

2. Goedkoper om de muur zelf te maken

Kiezen voor onze doe-het-zelf optie is niet alleen gemakkelijk, maar ook voordelig. Je vermijdt de installatiekosten en krijgt toch een professioneel resultaat.

3. Training en uitleg van StonePress

Je krijgt uitgebreide training via instructievideo’s en ontvangt digitale instructies, zodat je vol vertrouwen aan jouw project kunt beginnen.

4. Geen lange wachttijden of levertijden

Onze doe-het-zelf pakketten worden binnen een week verzonden, zodat je snel kunt beginnen met het transformeren van jouw muur.

5. Advies en tips voor jouw project

StonePress biedt persoonlijk advies en ondersteuning voor jouw project, zowel in de showroom als op afstand. Zo helpen we jou om het beste resultaat te bereiken.

6. Leuk om te doen (misschien wel de belangrijkste!)

Zelf een bakstenen muur plaatsen is niet alleen voordelig en eenvoudig, maar vooral ook heel leuk! Na afloop kun je met trots aan iedereen jouw zelfgemaakte muur laten zien.

Onze muren

Ontdek onze baksteenstrips

Onze steenstrips hebben een authentieke uitstaling en zijn geïnspireerd op de panden van wereldsteden. Hierdoor heeft elke muur een andere look.

Muurafwerking

Maak je bakstenen muur compleet

Met de juiste afwerking kun je jouw stenen muur nog mooier maken. Hier heeft StonePress verschillende producten voor, zoals verlichting, betonstuc, betonplinten en hoekstenen. Bekijk al onze producten in de webshop

Lightline

Dit is de perfecte verlichting voor jouw industriële en of oude bakstenen muur. Door middel van power-leds heb je een duurzame en krachtige lichtbron. De lenskap van 45 graden zorgt voor een mooie lichtverdeling over de bakstenen muur. De leds zitten in een zwarte aluminium behuizing die wordt gemonteerd aan de bakstenen muur.

Betonstuc

StonePress heeft ook zijn eigen betonstuc. Naast de bakstenen muren geven ook deze wanden een mooi industrieel karakter aan jouw interieur. De betonstuc is leverbaar in verschillende kleuren. Ook is het mogelijk om de betonstuc over de bakstenen te maken. Neem contact op voor de mogelijkheden voor jouw project.

Betonplint

De betonnen plint maakt het dweilen en stofzuigen makkelijker. Als de vloer en bakstenen muur veel op elkaar lijken qua kleur, breekt de betonnen plint dit mooi. De plint kan schoon worden opgeleverd of in dezelfde stijl van de muur met een oude uitstraling.

Hoekstenen

Wij werken de hoek om met onze eigen StonePress hoekstenen. Deze worden uiteraard geleverd in dezelfde kleur als jouw muur. De muur krijgt door de hoeksteen nog meer een massieve uitstraling. Ook is het erg mooi om ramen en deuren met de hoekstenen af te werken. 

recensies

Klanten over StonePress

Eddie SimonisEddie Simonis
15:17 26 Jan 24
Wij hebben gekozen voor stonepress.Na het zien van de wanden in de showroom waren we overtuigd.We vinden dat je wel handig moet zijn om het zelf te doen.Het zelf doen was een feestje met een fantastisch resultaat, waar we trots op zijn.
Chris KeijzerChris Keijzer
07:12 19 Jan 24
Uiteindelijk toch maar besloten om onze gevel van 5m hoog door Stonepress te laten afwerken. JAM (Jan, Anthony en Martijn) hebben er hun eigen invulling aangegeven met een prachtig eindresultaat. Het was gezellig om deze mannen over de vloer te hebben. Ze hebben ons achtergelaten met een “niet mooi” afgewerkte muur en dat is precies hoe wij het graag zien.
Gewoon VerGewoon Ver
12:40 24 Nov 23
Heel blij met het eindresultaat. Zeker een aanrader. Wij waren zelf niet eens aanwezig. Bij thuiskomst alles aan de kant en schoongemaakt. Met alleen telefonische contact precies zoals we het in ons hoofd hadden. Toppers!
Eva S.Eva S.
15:38 26 Oct 23
Vanuit het Zuiden naar Emmeloord gereden om een kijkje te nemen bij Stonepress, dit was zeker de moeite waard! Heel goed geholpen en een mooie keuze kunnen maken. Inmiddels ook met het knutselen aan de muur begonnen, waar het in het begin niet helemaal lukte bij ons, wel heel erg fijn geholpen door de jongens van dit bedrijf! Wij zijn heel erg te spreken over Stonepress en gaan nu lekker van onze prachtige muur genieten!
Hanna PietekHanna Pietek
13:27 24 Oct 23
Geweldige service, gemakkelijke communicatie, ik ben erg blij met het werk dat de steenpers in mijn appartement heeft gedaan. Sterk aanbevelen.
Anneke HoutmanAnneke Houtman
13:16 21 Aug 23
Dit bedrijf heeft vorige week een prachtige muur gemaakt van baksteen strips in onze monumentale woning. Er werd netjes gewerkt en het eindresultaat is echt geweldig. Heel authentiek en creatief. De verlichting maakt het helemaal af. Echt ontzettend blij met deze eyecatcher in onze woning.
js_loader

Faq

Veelgestelde vragen DIY bakstenen muur

Hoe moeilijk is het om de bakstenen muur zelf te maken?

Dankzij onze unieke methode is het maken van een stenen muur iets wat je eenvoudig zelf kunt doen. Zelfs beginners kunnen met succes een eigen muur plaatsen met de producten en hulp van StonePress.

Wat krijg ik wanneer ik bij jullie bestel?

Je ontvangt alle benodigde materialen en instructies om aan de slag te gaan. Je krijgt onder andere de gekozen steenstrips, voegmateriaal, zeilen en tape. Daarnaast ontvang je een technische beschrijving en krijg je toegang tot onze uitlegvideo’s.

Zijn er verschillende muren waaruit ik kan kiezen?

Wij hebben 6 verschillende muren waaruit je kunt kiezen. Wil je liever een andere kleur? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Welke tools heb ik nodig om de muur zelf te installeren?

Je ontvangt na aanschaf van de zelf-maak muur een instructieblad waarop de benodigde tools beschreven staan. Je hebt in ieder geval geen specialistische of zware machines nodig.

Kan ik de baksteenstrips op elke muur plaatsen?

De volgende ondergronden zijn wel geschikt voor onze baksteenstrips:

  • Gipsplaat
  • Gestucte muur
  • Stenen muur
  • Bouwplaat (die geschikt is voor stucwerk)
  • Tegels (mits correcte voorbehandeling)

De volgende ondergronden zijn niet geschikt voor onze baksteenstrips:

  • Houten
  • Glas
  • Metaal
  • Behang
  • Andere soorten wandbedekking die los kunnen

Hoeveel tijd kost het ongeveer om de muur zelf te plaatsen?

Als je voor het eerst een muur maakt, ben je ongeveer een uur bezig met 2 m2.

”Voor muren met karakter”

× Hoe kan ik je helpen?